Babylis Srbija
Login
or
Register
November 25, 2016

Zaštita kose na suncu

Sticky
0
Drugi krug odmora je tu a pitanje koje većinu muči je: Kako zaštititi kosu na visokim temperaturama? Teorija, saveta i stanovišta je više, a mi vam danas predlažemo proverene recepte koji ne oduzimaju dragoceno vreme.
 di-golubovic
Dok telo traži predahhidratantna maska
Misli su daleko od svakodnevnih tekućih problema i rešavanja makroekonomskih pitanja, a kosa je isušena i gori, gori pod najlepšim svetlom. Uložite malo vremena i dok ste na plaži ili u zagrljaju ležaljke, na drugu polovinu kose bogatije nanesite masku/hidratantni tretman, držite bar pola sata (poželjno duže) i isperite.
Iznad i ispod površine – blaži šamponi
 Ako inače ne vodite računa o izboru šampona, evo pravog trenutka da to ispravite. Izbegavajte šampone kojima u sastavu dominiraju sulfati, parabeni , silikoni… – ili se bar potrudite da zlih sastojaka ima manje – teme vaše glave će vam biti zahvalno.
Nega bez ispiranja
Svaka varijanta leave-in proizvoda je blagonaklona prema kosi nakon pranja, a i zbog kupanja u slanoj vodi. Posebno su poželjni proizvodi sa SPF dodatkom.
Graciozan izbor – šešir
 Na trenutak zaboravljen i sklonjen po strani, ali sada ponovo u trendu. Osim što čuva deo lica takođe je dobar kao zaštitna barijera kada je kosa u pitanju. Zavežite kosu u nehajnu nisku punđu i ušuškajte je pod šešir ili ispod marame.

Comments are closed.